Baklażan pieczony w sosie paprykowym, sałatka z marynowanego ogórka
Bakłażan po Afgańsku
Grillowane „steki” z bakłażana w aromatycznych smażonych pomidorach z jalapeno, kuminem i kolendrą.Wszystko w towarzystwie sosu jogurtowego z
cytrynową nutą, tahini i miętą. Posypane prażonymi płatkami z migdałów podany z chlebkiem pita z
naszej piekarni.
Baranina
Kotleciki z polskiej, naturalnie hodowanej baraniny na aksamitnym puree z dyni.
Smak dopełnia intensywna redukcja soku z granatu oraz sałatka z rukoli z zieloną oliwą i świeżych nasion granatowca.
Batat w 5 smakach
Pieczone plastry batata z limonkowym labnehem, podane z pesto bazyliowym,
prażonymi orzechami włoskimi i fermentowanym miodem z chili.
BEERAMISU
biszkopty nasączane w piwie z Browaru Stu Mostów, galaretka z piwa Pumpkin Spice Sour, śliwka, przyprawy korzenne, mascarpone, chili, mięta
Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!
BEERAMISU
biszkopty nasączane w piwie z Browaru Stu Mostów, galaretka z piwa Pumpkin Spice Sour, śliwka, przyprawy korzenne, mascarpone, chili, mięta
Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!
Beza z kremem
Beza migdałowa, krem Dulce de Leche, mleczna czekolada z solą
BOCZEK TERIYAKI NA DEMI GLACE
Gotowany 24 h boczek na sosie demi glace. Podany z chimichurri, papryczką padron i ziemniaczkami smażonymi na maśle z kolendrą, czosnkiem i kolbą kukurydzy.